CAMILLE
Titel : Camille. Et liv, en lejlighed

Type : Dokumentar

Længde : 28 minuter

Format : HDV

FIlmen er produceret med støtte fra Filmværkstedet, under Filminstitutet.

Instruktion og billede : Anne Sophie Bosc

Klipper : Maria Tjørnelunde

Klippekonsulent: Åsa Mossberg

Lydredigering og mix: Mikkel Munk Appel

Grafikker: Malik Thomas Spang Bruun

Online og colorgrading: Rikke Flensberg

Original musik: Kristian Selin Eidnes Andersen

 

Filmen følger Camille, en af de, efterhånden, sjældne kvinder der har oplevet det vilde og levende og usikre Paris fra omkring krigen. Det Paris som vi kender fra f.eks. Doisneaus og Ronis' sort-hvide fotografier.

Camille er en algerisk jødisk kvinde på 94 år, som bor i Marais-kvarteret. Hun skal flytte fra lejligheden, hvor hun har boet i 80 år. Den gamle bygning skal renoveres, og der bliver intet valg, trods hendes protester og hendes kamp imod beslutningen. Hendes bekymring viser sig at være knyttet til hendes fortid, hvor hun måtte flygte under krigen. Denne fortid dukker atter op i hendes sind og hun betror sig til os og fortæller os om nogle episoder fra dengang.
Det er også om et venskab der knytter sig mellem en gammel dame og en ung kvinde. Camille var min nabo og allerede fra starten blev jeg en nær ven eller et barnebarn, tilstede i hverdagen, og ikke den unge kvinde, der filmer Camille eller et kameras øje.
Filmen følger Camille gennem tykt og tyndt i et år, i en hverdag hvor hendes stærke karakter og skiftende sindstilstande fylder alt.

Fotos

Visning den 15. juni i Cinemateket

Kontakt as.bosc@gmail.com

Teaser

index